Køb den bedste form for køkkenvask

En køkkenvask

han mest forbløffende ting ved kobber? Det er i det væsentlige ageless. I nogle tilfælde kan du næppe fortælle gammelt kobber fra nyt kobber. Så selvom stenvaske fra det 18. og 19. århundrede helt sikkert viser deres alder og de tidlige dræn af zink og støbejern siden har korroderet eller rustet, er selv de ældste af køkkenvask Benjamin Button-lignende. Derudover vokser kobber faktisk bedre med alderen, og jo mere det bruges, jo hurtigere genpatineres det. (De fleste mærker, der er efterladt i dræn af sure stoffer, genpatineres naturligt inden for et par dage.) Kobbers selvhelende kapacitet er godt dokumenteret, ligesom dets antimikrobielle egenskaber. Begynder du at forstå, hvorfor vi undertiden ikke kan hjælpe med at erklære kobber “magi”?

Køkkenvask til jernbanevogne

Køkkenvask fra det 19. århundrede fra en jernbanevogn (Kilde: 1stdibs.com)

Hvor længe har man brugt kobber i badeværelset?

Kobber er for evigt blevet forenet med VVS-historien – og menneskets historie for den sags skyld. Den tidligste kobber artefakt – et kobber vedhæng opdaget i det nordlige Irak – er dateret til cirka 8.700 f.Kr. I de første fem årtusinder var kobber det eneste kendte metal

De bedste vaske har vi

til mand. Når det drejer sig om VVS, har arkæologer opdaget kobbervandsledninger i Indien, der kan dateres tilbage til 4.000 til 3.000 B.C. Egypterne brugte angiveligt kobberrør inde i pyramiderne til at drive detaljerede badeværelser samt vanding og kloaksystemer. (Mange tusinder af år senere, i 1960’erne, blev kobberrør det mest almindeligt anvendte til VVS.) Selv før indgangen til indendørs VVS-udstyr inkluderede nogle primitive tørre vaske kobberforinger – nogle aftagelige.

Der er en hel del skrevet historie om kobberbadekar. Disse karbad var engang et mærke for aristokratiet. Vi tror stadig, at et kobberbad har en naturlig storhed af luft. Angiveligt importerede Benjamin Franklin det første badekar til Amerika i 1700’erne – det var lavet af kobber. Ben kunne godt lide at læse og skrive, mens han blødgik i sit kobberkar. Selvom disse tidlige karbad blev fyldt for hånd, bevarede kobber naturligvis vandets varme, så badene ikke blev kolde for tidligt.

Hvad er en god vask

Kobberkar og tørre vaske blev mere almindelige gennem hele det 19. århundrede. Hele familier brugte disse karbad før en potte-mave komfur eller køkken ild. Og da vandskabet, der først blev udviklet i England, begyndte at dukke op i amerikanske hjem, med det kom kobberpander, flere centimeter dybe, til opvask. Disse dræn udviklede sig sammen med indendørs VVS og blev vidt brugt i mange former – også i nogle tidlige jernbanevogne.

Efter at have læst dette, kan du se, hvorfor vi så med tillid forlænger livstidsgarantien på alle vores køkkenvask. Vi bruger også ordene “arvestykke” stolt. En køkkenvask vil virkelig vare i generationer. Når de fleste mennesker taler om at efterlade en varig arv, tænker de sandsynligvis ikke på at efterlade et køkkenvask. Men vi er villige til at satse på, at din kobbervask vil leve mere levetid end dig, og måske endda dine børnebørn. Da vores dræn alle er lavet af genanvendt kobber, har de alle allerede tjent mindst et andet formål tidligere. Dette magiske metal dør aldrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *